Monthly Archives: Φεβρουάριος 2018

Κούλουμα στους Μελισσουργούς 2018.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άι Μάρκος» οργάνωσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τα κούλουμα στους Μελισσουργούς για το 2018!
Η πλατεία της «Παναγιάς» ήταν ο ιδανικός τόπος για να πετάξουν χαρταετό όσοι κατάφεραν να βρεθούν στο χωριό.
Όλοι απόλαυσαν τη ζεστή φασολάδα, τα σαρακοστιανά εδέσματα αλλά και το κρασί, κρύο ή ζεστό με μυρωδικά!
Ο ουρανός πάνω απο την πλατεία γέμισε με χαρταετούς, οι οποίοι ήταν δώρο του συλλόγου.
Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη σε όλους, δείχνοντας πως τα Κούλουμα στους Μελισσουργούς έχει πλέον γίνει θεσμός!
Καλή Σαρακοστή!

 

Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Οι «Survi…βλαχ» στο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας 2018!

Για άλλη μια χρονιά ο Άι Μάρκος συμμετείχε στο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας! Περισσότερα…

 

«Οι Μεθυστάνες των Τζουμέρκων» στο 36ο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας!

Το δυναμικό του παρόν έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αι Μάρκος» στο 36ο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το Σάββατο 18-02-2017. Περισσότερα…

20170218 183117 1

Οι «Survi…βλαχ» στο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας 2018

Για άλλη μια χρονιά ο Άι Μάρκος συμμετείχε στο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας!
Οι «surviβλαχ» νίκησαν σε όλα τα απαιτητικά αγωνίσματα και πρόσφεραν κέφι και ζωντάνια!
Πάντα νίκες… και του χρόνου!!!

 

Δράσεις – Καλοκαίρι 2017

Πλούσιο σε δράσεις ήταν το καλοκαίρι του 2017!

Μικροί και μεγάλοι, έμειναν ενθουσιασμένοι από την δυναμική επανεκκίνηση του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Αύγουστο του 2017 περιλάμβανε αρκετές και ενδιαφέρουσες δράσεις!

•  Την Τρίτη 01-08-2017 και Τετάρτη 02-08-2017 διοργανώθηκε πρωτάθλημα σκάκι και τάβλι στο χώρο της Παναγιάς. Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή στο σκάκι κ. Σερέτη Αλέξη και στον πρωταθλητή στο τάβλι κ. Παπαγιάννη Δημήτρη. Οι νικητές κέρδισαν από ένα σκάκι-τάβλι, προσφορά του συλλόγου μας.

•  Την Παρασκευή 04-08-2017 έγιναν στους Μελισσουργούς τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος». Παρουσία των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους συγχωριανών ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης έκοψε την κορδέλα ώστε και επίσημα πλέον να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Νεότητας.
Ευχή όλων είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει πόλο έλξης για τους νέους του χωριού μας!

•  Το Σάββατο 05-08-2017 ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή από παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου ο αγώνας δρόμου παιδιών στο χωριό μας.
Με αφετηρία τον δρόμο κάτω από τον Άι Μάρκο, τα παιδιά πέρασαν απο την κεντρική πλατεία (μαγαζιά) και τερμάτισαν στην Παναγιά όπου όλοι πήραν το παγωτό τους σαν έπαθλο, δώρο του συλλόγου μας! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Ήταν μια όμορφη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες!

•  Πολλές ήταν και οι δράσεις στο Κέντρο νεότητας Μελισσουργών!

Στις 5 Αυγούστου έγινε αφήγηση παραμυθιών από την κ. Μαρία Μαχαίρα, συνοδεία μουσικής.
Στις 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του συγχωριανού μας κ. Γιώργου Καλιαρντά.
Στις 10 Αυγούστου έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου του κ. Αντρέα Ρίζου με θέμα “Το Διπλοκάγκελο του Δεκαπενταύγουστου στους Μελισσουργούς”.
Τον υπόλοιπο καιρό πολλοί απόλαυσαν τον χώρο παίζοντας μπάσκετ, πινγκ πόνγκ και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια. Ευχαριστούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, που αγκάλιασαν το χώρο!

• Ήταν μεγάλη μας χαρά να παρακολουθήσουμε την επίδειξη σκακιστικών ικανοτήτων του συγχωριανού μας Φίλιππου Στάμου, ο οποίος σαν επαγγελματίας σκακιστής που είναι, με αγώνες στο εξωτερικό, έπαιζε ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους! Πολλά ήταν και τα απογεύματα που αφιέρωνε στο Κέντρο Νεότητας για να παραδίδει μαθήματα σκάκι σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!!

• Το Σάββατο 12Αυγούστου 2017 έγινε η μεγάλη συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα στο χώρο της Παναγιάς. Ήταν η μία και μοναδική συναυλία του Μάλαμα για όλη την Ήπειρο, στους Μελισσουργούς Άρτας. Μια υπέροχη ομάδα μουσικών, ένα καταπληκτικό περιβάλλον και αστείρευτη όρεξη για όμορφες μουσικές και γλέντι! Μακάρι να συνεχιστούν αυτές οι συναυλίες!!!

• Την Κυριακή 13-08-2017 διοργανώθηκε Λαϊκορεμπέτικη Βραδιά με το μουσικό σχήμα του Χρήστου Σιάννα.

• Την Δευτέρα 14-08-2017 έγινε η Δημοτική Βραδιά με κλαρίνο τον Αποστόλη Βαγγελάκη και φωνές τους Σωτήρη Σακαβίτση και Χρυσοβαλάντω Μπρόζου.

• Τέλος την Τρίτη 15-08-2017 διασκεδάσαμε όλοι σε μια Δημοτική Βραδιά με κλαρίνο τον Αποστόλη Βαγγελάκη και φωνές τους Σωτήρη Σακαβίτση και Ανδριάνα Μόκα.

Το πανηγύρι, ανήμερα της Παναγίας, ξεκίνησε φέτος με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος». Οι μικροί μας χορευτές ενθουσίασαν όλους όσους βρίσκονταν στην πλατεία της Παναγιάς αφού είχε χρόνια να γίνει χορευτική παράσταση στο χωριό μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον δάσκαλό τους!

Ευχή όλων μας είναι να υπάρχει συνέχεια σε όλη αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, όλων των μελών του Δοιηκητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Ο Άι Μάρκος». Καλή δύναμη και όρεξη για νέες δράσεις το ερχόμενο καλοκαίρι!

Το Κέντρο Νεότητας Μελισσουργών – Το Χρονικό!

Γεμάτο ζωντάνια και κόσμο ήταν φέτος το Κέντρο Νεότητας Μελισσουργών, ένας υπέροχος χώρος συνάντησης, δημιουργίας και έκφρασης!

Οι προσπάθειες του Συλλόγου ¨Ο Άι Μάρκος¨ καρποφόρησαν και το σχολείο στους Μελισσουργούς, που για χρόνια ήταν κλειστό, κατάφερε φέτος να υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι, ανάγνωση βιβλίων, αφού λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη, αλλά και για τη συμμετοχή σε διάφορες  εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται!

Μικροί και μεγάλοι βοήθησαν στον καθαρισμό του σχολείου, που μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν.

Την Παρασκευή 04/08/2017 έγιναν στους Μελισσουργούς τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος».

Παρουσία των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους συγχωριανών ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης έκοψε την κορδέλα ώστε και επίσημα πλέον να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Νεότητας.

Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2017.

Στις 5 Αυγούστου έγινε αφήγηση παραμυθιών από την κ. Μαρία Μαχαίρα, συνοδεία μουσικής.

Στις 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του συγχωριανού μας κ. Γιώργου Καλιαρντά.
Στις 10 Αυγούστου έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου του κ. Αντρέα Ρίζου με θέμα “Το Διπλοκάγκελο του Δεκαπενταύγουστου στους Μελισσουργούς”.

Τον υπόλοιπο καιρό πολλοί απόλαυσαν τον χώρο παίζοντας μπάσκετ, πινγκ πόνγκ και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, όπως το σκάκι.

Ευχαριστούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, που αγκάλιασαν το χώρο!

 

Δεκαπενταύγουστος 2017 – Παιδικό χορευτικό

Το πανηγύρι, ανήμερα της Παναγίας, ξεκίνησε φέτος με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος». Οι μικροί μας χορευτές ενθουσίασαν όλους όσους βρίσκονταν στην πλατεία της Παναγιάς αφού είχε χρόνια να γίνει χορευτική παράσταση στο χωριό μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον δάσκαλό τους!

Χριστουγεννιάτικο χωριό 2017-2018

Το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας, μέσα στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στην «Παραμυθένια Πόλη Άρτας» με φόντο την εκκλησία της Παρηγορήτριας. Για άλλη μια φορά μας έκαναν περήφανους! Μπράβο σε όλους!!!

Κοπή πίτας χορευτικών τμημάτων 2018

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 έγινε η κοπή πίτας του χορευτικού τμήματος ενηλίκων. Μαζευτήκαμε μετά το μάθημα χορού στο μεζεδοπωλείο «Στη Βαγγελιώ» όπου διασκεδάσαμε με τραγούδια και χορό. Ευχόμαστε σε όλους καλό και δημιουργικό το 2018!

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο 3ο Λύκειο Άρτας, όπου γίνονται και τα μαθήματα χορού και ζωγραφικής, οι μικροί μας χορευτές έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Ο τυχερός κέρδισε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, δώρο του συλλόγου μας.

Ετήσιος χορός 2018

Ένα υπέροχο γλέντι έγινε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στον ετήσιο χορό του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος», στον πολυχώρο «Πολιτεία».
Το κέφι και ο χορός ήταν συνεχόμενα και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι!
Η ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη μας διασκέδασε μέχρι τα ξημερώματα!
Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους που ξεκίνησαν τον χορό!
Πάντα τέτοια γλέντια να έχουμε!!