Δράσεις – Καλοκαίρι 2017

Πλούσιο σε δράσεις ήταν το καλοκαίρι του 2017!

Μικροί και μεγάλοι, έμειναν ενθουσιασμένοι από την δυναμική επανεκκίνηση του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Αύγουστο του 2017 περιλάμβανε αρκετές και ενδιαφέρουσες δράσεις!

•  Την Τρίτη 01-08-2017 και Τετάρτη 02-08-2017 διοργανώθηκε πρωτάθλημα σκάκι και τάβλι στο χώρο της Παναγιάς. Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή στο σκάκι κ. Σερέτη Αλέξη και στον πρωταθλητή στο τάβλι κ. Παπαγιάννη Δημήτρη. Οι νικητές κέρδισαν από ένα σκάκι-τάβλι, προσφορά του συλλόγου μας.

•  Την Παρασκευή 04-08-2017 έγιναν στους Μελισσουργούς τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος». Παρουσία των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους συγχωριανών ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης έκοψε την κορδέλα ώστε και επίσημα πλέον να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Νεότητας.
Ευχή όλων είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει πόλο έλξης για τους νέους του χωριού μας!

•  Το Σάββατο 05-08-2017 ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή από παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου ο αγώνας δρόμου παιδιών στο χωριό μας.
Με αφετηρία τον δρόμο κάτω από τον Άι Μάρκο, τα παιδιά πέρασαν απο την κεντρική πλατεία (μαγαζιά) και τερμάτισαν στην Παναγιά όπου όλοι πήραν το παγωτό τους σαν έπαθλο, δώρο του συλλόγου μας! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Ήταν μια όμορφη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες!

•  Πολλές ήταν και οι δράσεις στο Κέντρο νεότητας Μελισσουργών!

Στις 5 Αυγούστου έγινε αφήγηση παραμυθιών από την κ. Μαρία Μαχαίρα, συνοδεία μουσικής.
Στις 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του συγχωριανού μας κ. Γιώργου Καλιαρντά.
Στις 10 Αυγούστου έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου του κ. Αντρέα Ρίζου με θέμα “Το Διπλοκάγκελο του Δεκαπενταύγουστου στους Μελισσουργούς”.
Τον υπόλοιπο καιρό πολλοί απόλαυσαν τον χώρο παίζοντας μπάσκετ, πινγκ πόνγκ και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια. Ευχαριστούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, που αγκάλιασαν το χώρο!

• Ήταν μεγάλη μας χαρά να παρακολουθήσουμε την επίδειξη σκακιστικών ικανοτήτων του συγχωριανού μας Φίλιππου Στάμου, ο οποίος σαν επαγγελματίας σκακιστής που είναι, με αγώνες στο εξωτερικό, έπαιζε ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους! Πολλά ήταν και τα απογεύματα που αφιέρωνε στο Κέντρο Νεότητας για να παραδίδει μαθήματα σκάκι σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!!

• Το Σάββατο 12Αυγούστου 2017 έγινε η μεγάλη συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα στο χώρο της Παναγιάς. Ήταν η μία και μοναδική συναυλία του Μάλαμα για όλη την Ήπειρο, στους Μελισσουργούς Άρτας. Μια υπέροχη ομάδα μουσικών, ένα καταπληκτικό περιβάλλον και αστείρευτη όρεξη για όμορφες μουσικές και γλέντι! Μακάρι να συνεχιστούν αυτές οι συναυλίες!!!

• Την Κυριακή 13-08-2017 διοργανώθηκε Λαϊκορεμπέτικη Βραδιά με το μουσικό σχήμα του Χρήστου Σιάννα.

• Την Δευτέρα 14-08-2017 έγινε η Δημοτική Βραδιά με κλαρίνο τον Αποστόλη Βαγγελάκη και φωνές τους Σωτήρη Σακαβίτση και Χρυσοβαλάντω Μπρόζου.

• Τέλος την Τρίτη 15-08-2017 διασκεδάσαμε όλοι σε μια Δημοτική Βραδιά με κλαρίνο τον Αποστόλη Βαγγελάκη και φωνές τους Σωτήρη Σακαβίτση και Ανδριάνα Μόκα.

Το πανηγύρι, ανήμερα της Παναγίας, ξεκίνησε φέτος με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Ο Άι Μάρκος». Οι μικροί μας χορευτές ενθουσίασαν όλους όσους βρίσκονταν στην πλατεία της Παναγιάς αφού είχε χρόνια να γίνει χορευτική παράσταση στο χωριό μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον δάσκαλό τους!

Ευχή όλων μας είναι να υπάρχει συνέχεια σε όλη αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, όλων των μελών του Δοιηκητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Ο Άι Μάρκος». Καλή δύναμη και όρεξη για νέες δράσεις το ερχόμενο καλοκαίρι!