7ήμερη εκδρομή στη Σικελία – Καλαβρία!

ΣΙΚΕΛΙΑ – ΚΑΛΑΒΡΙΑ   7ημέρες.

Τάραντας, Ρήγιο, Κατάνια, Συρακούσες, Ορτυγία, Ταορμίνα, Ακράγας, Παλέρμο, Μονρεάλε

Αναχώρηση: 02 Ιουλίου 2018

Επιστροφή: 08 Ιουλίου 2018

 

1η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπρίντιζι και αναχώρηση για την Κατάνια. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τον Τάραντα, τη μοναδική αποικία Σπαρτιατών στη Μεγάλη Ελλάδα, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την παλιά πόλη, τον μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Ναό, την κυλιόμενη γέφυρα και το κάστρο των Ισπανών κατακτητών. Από την πόλη του Ρήγιο θα διασχίσουμε με το καραβάκι τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης, ή αλλιώς τα στενά της Σικελίας που αναφέρει και ο Όμηρος, μια απόσταση που διαρκεί μόλις μισή ώρα, και θα φτάσουμε στην Μεσσήνη, την πρώτη μεγάλη πόλη της Σικελίας. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Κατάνια.

 

3η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Ξενάγηση στο αρχαιοελληνικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό – μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με το αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (ελ. Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιοελληνικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών». Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από τον Ναό της Λακινίας Ήρας και θα συνεχίσουμε με τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Αργά το απόγευμα, άφιξη στο Παλέρμο,  πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΜΕΣΣΗΝΗ ή ΡΗΓΙΟ (διαμονή)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός (6000τ.μ.) με τα θαυμαστά ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Επιστροφή στο Παλέρμο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Διασχίζοντας τη Βόρεια Σικελία, θα φθάσουμε στην γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε την Πιάτσα Ντουόμο και του Καθεδρικό Ναό (12ος – 15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Αφού διασχίσουμε πάλι τα στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης, άφιξη στο Ρήγιο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΡΗΓΙΟ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΜΠΑΡΙ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς <<Πολεμιστές του      Ριάτσε>>, δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα μοναδικά στον κόσμο. Αργά το απόγευμα άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι , επιβίβαση το πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φτάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας . Άφιξη στην Άρτα  το πρωί.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι & Μπάρι – Ηγουμενίτσα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή εκτός πλοίου).
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής / υπεραστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Checkpoint, λιμενικά Τέλη Μεσσίνα – Ρήγιο (20€).
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο τη βραδιά 2€).

 

Σημείωση: Στις ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Τιμή ανά άτομο 500€.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6948805702