Εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές

 .

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

  ΑΛΒΑΝΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – ΣΕΡΒΙΑ

  7 ΗΜΕΡΕΣ  11-07-2017 ΕΩΣ 17-07-2017.

1η ΜΕΡΑ :ΑΡΤΑ  – ΤΙΡΑΝΑ .

Αναχώρηση  για Κακαβιά– διέλευση συνόρων, με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο. Άφιξη στην πόλη των  Τιράνων, όπου και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα δούμε την παλιά όπερα, το Εθνικό Μουσείο και άλλα αξιοθέατα στην πλατεία Σκεντέρμπευ. Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ : ΤΙΡΑΝΑ- ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

Πρωινό και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας. Επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα–τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες.  Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Χρόνος  ελεύθερος και συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Τρεμπινιέ. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ  -ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ, που σύμφωνα με μια θεωρία ιδρύθηκε από Έλληνες ναυτικούς. Η πόλη, που στα μεσαιωνικά χρόνια ονομαζόταν «Ραγούζα», μετά από μια περίοδο ενετοκρατίας, έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν η θαλασσοκρατορία της ανταγωνιζόταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας και άλλων ιταλικών ναυτικών δημοκρατιών. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που προστάτευαν την πόλη, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλαιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αι., το Μέγαρο Σπόνζα, που στεγάζει τα κρατικά αρχεία και τη συγκινητική Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου –προστάτη της πόλης–, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα (διοικητή), στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ : ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –ΜΟΣΤΑΡ-ΣΕΡΑΓΕΒΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μόσταρ, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, βρίσκεται η γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ). Το όνομα της πόλης οφείλεται στην Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ) και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται «φύλακες της γέφυρας» (μοστάρι). Η γέφυρα είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στο ιστορικό κέντρο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για να φτάσουμε στο Σεράγεβο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ : ΣΕΡΑΓΕΒΟ-ΜΠΙΧΑΤΣ

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Σεράγεβο, μια από τις πλέον μαρτυρικές πόλεις των τελευταίων χρόνων. Από τους προϊστορικούς χρόνους πρωτοκατοικήθηκε από Ιλλυρικές φυλές κτισμένο ανάμεσα στα βουνά, οργανώθηκε όμως σαν πόλη κατά την Οθωμανική αυτοκρατορία τον 15ο αιώνα. Τεράστιος πλούτος μνημείων στολίζει την παλιά πόλη, όπου οι μπαρόκ εκκλησίες απ’ τον καιρό των Αψβούργων γειτνιάζουν με τα οθωμανικά τζαμιά και τους μιναρέδες. Δεν υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο που προβάλλει τόσο έντονα την διπλή της ταυτότητα και την πολυεθνική της κουλτούρα. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την  περιοχή Μπίχατς  (Λίμνες Πλίτβιτσε). Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ :ΜΠΙΧΑΤΣ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ

Πρωινό και  αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ . Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα  θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μία λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση όπου περνώντας  το Ζάγκρεμπ το βράδυ θα φτάσουμε στο Κρούσεβατς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ-ΝΙΣ – ΑΡΤΑ.

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

 

 

ΤΙΜΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   :  310€ σε  δίκλινα και τρίκλινα  δωμάτια.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ   ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  : 80€ .

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή  4*  σύνολο ( 6 διανυκτερεύσεις ).
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά ( ημιδιατροφή).
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α
  • Είσοδοι πόλεων (Checkpoint).
  • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων.

 

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

        Είσοδοι σε μουσεία , αρχαιολογικούς  χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Προσοχή !  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

.